Internetfraude | Zakelijk

Helaas biedt de anonimiteit van het internet veel mogelijkheden voor identiteitsvervalsing, oplichting en het anderzijds niet nakomen van afspraken. Een voorbeeld van internetfraude is een persoon die onder een valse naam producten, diensten of kredieten aanschaft, maar betaalafspraken niet opvolgt. Ook komt het vaak voor dat via internet producten worden aangeschaft en betaald, maar nooit worden geleverd.

Waarom het belangrijk is om actie te ondernemen
U kunt voor hoge kosten komen te staan door oplichting. Door de anonimiteit van het internet is het voor u bijna onmogelijk de dader te achterhalen en de kans op herhaling is aanwezig. 

Wat BRICK Bedrijfsrecherche voor u kan betekenen
De politie kan niet altijd prioriteit geven aan dergelijke delicten, maar BRICK kan dat wel. Zowel bedrijven als particulieren die slachtoffer zijn van oplichting, marktplaatsfraude of andere cybercrimes kunnen bij ons terecht. Bij voldoende bewijs en aanwijzingen start BRICK na de goedkeuring van het plan van aanpak met een gedegen onderzoek met als resultaat concrete, harde bewijzen. Deze feiten wordt vastgelegd in een rapportage die u kunt gebruiken voor uw aangifte bij de politie, als confrontatie met de daders of in geval van een civiel proces

Waar u verder nog aan kunt denken
BRICK adviseert u graag over hoe u internetoplichting kunt voorkomen. Voor vrijblijvend advies of het bespreken van uw casus kunt u contact opnemen via contact of ons contactformulier invullen door op de button te klikken.