Stalking | Particulier

Stalkgedrag kan vele vormen aannemen. Het kan gaan om het structureel lastig vallen of hinderlijk achtervolgen van een persoon, ongewenste e-mails, berichten of belletjes, maar ook om bedreigen, of het doen van bestellingen uit uw naam. De stalker kan een onbekende zijn, die om onduidelijke redenen uw (negatieve) aandacht wil of u het leven lastig wil maken of een afgewezen of obsessieve ex-partner, familielid, vriend of vriendin.

Waarom het belangrijk is om actie te ondernemen
Wat de reden ook is, stalking kan beangstigend zijn en de gevoelens van machteloosheid kunnen een grote impact hebben op uw leven. Als slachtoffer van stalking is het in veel gevallen lastig om de juiste stappen te bepalen en op een effectieve wijze actie te ondernemen, mede omdat angst vaak overheerst. Dit kan (onnodig) leiden tot langdurige voortzetting van het ongewenste gedrag.

Wat BRICK Bedrijfsrecherche voor u kan betekenen
U kunt ervaren dat het probleem niet eenvoudig op te lossen is en dat de politie niet altijd direct stappen onderneemt richting de persoon die u lastig valt. Wellicht heeft u het gevoel dat met uw aangifte weinig of niets wordt gedaan en dat uw dossier geen prioriteit heeft. Helaas is het zo dat stalking op juridisch vlak zeer complexe materie is en dat de politie niet altijd kan optreden zoals zij graag zou willen. In dergelijke situaties kan BRICK wél voor u van betekenis zijn.

Door verschillende methoden in te zetten zoals het verhoren van getuigen, inspecteren van uw woon- en werkomgeving, forensisch-, sporen-, handschriftkundig- of digitaal onderzoek, verkrijgt BRICK voor u de feiten. Er wordt hierbij zoveel mogelijk samengewerkt met de politie in uw regio. Zodra de bewijsstukken zijn vastgelegd in een rapportage, en BRICK eventueel namens u aangifte heeft gedaan, zorgt BRICK ervoor dat uw zaak zo snel mogelijk wordt opgepakt. Zo vergroot u de kans dat uw stalker strafrechtelijk wordt vervolgd. 

U kunt altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies. Wij kunnen u eventueel ook tijdens een kennismakingsgesprek meer vertellen over de mogelijkheden.