Internetoplichting | Particulier

Internetoplichting is een vervelende situatie waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. De anonimiteit van het internet en de kinderlijke eenvoud waarmee een oplichter een andere identiteit kan aannemen, spelen hierin een grote rol. U kunt denken aan aankopen via internet, zoals concertkaartjes of een smartphone, die u vervolgens nooit ontvangt. Of identiteitsfraude waarbij een oplichter onder een valse naam producten, diensten of kredieten aanschaft.

Waarom het belangrijk is om actie te ondernemen
U kunt voor hoge kosten komen te staan door oplichting. Door de anonimiteit van het internet is het voor u bijna onmogelijk de dader te achterhalen en de kans op herhaling is aanwezig.  

Wat BRICK Bedrijfsrecherche voor u kan betekenen
De politie kan helaas niet altijd prioriteit geven aan dergelijke delicten, maar BRICK kan dat wel. Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij ons terecht in geval van oplichting, marktplaatsfraude of andere cybercrimes. Bij voldoende bewijs en aanwijzingen start BRICK na de goedkeuring van het plan van aanpak met een gedegen onderzoek waarin wij zorgen voor concrete, harde bewijzen. Deze feiten leggen wij vast in een rapportage die u als bewijs kunt gebruiken tijdens vervolgstappen, zoals confrontatie met de daders, aangifte bij de politie of een civiel proces.

Waar u verder nog aan kunt denken
BRICK adviseert u graag over hoe u internetoplichting in de toekomst kunt voorkomen. Voor vrijblijvend advies of voor het bespreken van uw casus kunt u (telefonisch) contact met ons opnemen of het informatieformulier invullen door op de button 'vrijblijvend advies' te klikken.